Naar hoofdinhoud

De heer van de Klift 100 jaar

Afgelopen zaterdag was het feest in Amerongen op locatie Elim van Zorggroep Charim. Een van de bewoners, meneer van de Klift bereikte namelijk de hoge leeftijd van 100 jaar oud. Naast een paar mooie versieringen van en aan zijn kamer kreeg hij ook nog hoog bezoek van burgemeester Naafs die hem persoonlijk kwam feliciteren.

Tellen
De heer van de Klift werd op 20 november 1921 geboren aan de Fransestraat in Elst. ‘Toen waren daar de huizen nog te tellen’ zegt hij. ‘Ik heb van 1936 tot en met 1982 gewerkt als sigarenmaker bij een bedrijf in Wageningen. Door de oorlog werd dat toen nog 2 jaren onderbroken.’ Hij vertelt verder: ‘Ik heb lang thuis kunnen wonen maar doordat ik corona meemaakte lukte dat niet meer. Toen ben ik naar locatie Elim verhuisd. ‘Ik ben blij en dankbaar dat ik hier mag wonen en wordt hier goed verzorgd en krijg goed te eten en drinken.’ Hij geeft aan dat hij altijd erg kan genieten van een bord spinazie met aardappelen en vlees.

Bloemencorso
In 2013 overleed zijn vrouw Riek waar hij toen 64 getrouwd mee was geweest. Ze kregen samen 2 zonen en een dochter die nog steeds in de buurt wonen.
Op dit moment is meneer van de Klift nog dagelijks betrokken bij het wel en wee van zijn omgeving en doet hij mee aan allerhande activiteiten. ‘Ik ben dankbaar dat ik gezond ben, dat ik mag genieten van mijn kinderen, klein- en achterkleinkinderen en dat ik hier mag wonen in Elim.’
Naast dat hij op zijn verjaardag verrast werd met een brief van de Koning kreeg meneer van de Klift ook nog eens bezoek van Burgemeester Naafs van de gemeente Utrechtse Heuvelrug. De burgemeester nodigde hem uit om in augustus 2022 het bloemencorso van Leersum bij te wonen.

Meneer van de Klift zegt: ‘Mijn levensmotto is altijd geweest: ‘Geen zorgen voor de dag van morgen!’’