Naar hoofdinhoud

Dagbegeleiding Woudenberg naar de Keukenhof

Deelnemers, mantelzorgers, gasten, vrijwilligers en medewerkers van dagbegeleiding Woudenberg, onderdeel van Zorggroep Charim, bezochten 8 mei de Keukenhof.

Alhoewel een bezoek naar de Keukenhof op het verlanglijstje stond van velen van ons was het er nooit van gekomen. Mede omdat de dagopvang van Charim dit jaar 20 jaar bestaat, is dit uitje georganiseerd. We hebben veel voorpret gehad en er moest veel geregeld worden om dit uitje tot een succes te maken. De dag ervoor werd de voorpret getemperd omdat de weerman opgaf dat het een echte regendag zou worden.

Op woensdag 8 mei was het zover. Er stond een comfortabele bus voor De Schans waar we met ruim 40 personen instapten. Vanwege het feit dat een vrijwilliger alweer 5 jaar trouwe dienst heeft verricht werd er in de bus een klein feestje gebouwd. Enthousiast werd hij toegezongen. De reis verliep voorspoedig en de stemming zat er al vroeg in. Om 11.00 uur ging in de Keukenhof “de grote poort” voor ons open zodat iedereen te voet en met rolstoel gemakkelijk naar binnen kon.

Gewapend tegen de regen trokken we het park in. Gelukkig regende het niet veel, dat was een mooie meevaller. We hebben veel prachtige bloemen in allerlei regenboogkleuren kunnen bewonderen. Wat is de natuur ontzettend mooi. De geuren en kleuren waren overweldigend. Binnen was er ook veel te zien. Het thema was Flower Power. Alles in sfeer van de jaren 60. Felle vrolijke kleuren. “De jaren 60” is voor ons allen herkenbaar. Naast ons klonken vreemde talen en zagen we bezoekers in kleurrijke kleding. De Keukenhof is wereldberoemd, elk jaar komen er heel veel bezoekers uit allerlei landen.. Om 17.00 reden we Woudenberg weer binnen en ging iedereen voldaan naar huis. We kunnen terugzien op een geweldig mooie dag!