Naar hoofdinhoud

Contactclown in De Meent

De contactclown maakt op een speelse en lichte manier contact met ouderen met dementie. Hij tovert een glimlach op het gezicht! Een clown staat open voor elke ontmoeting en laat ongedwongen contact ontstaan in afstemming met de mogelijkheden van de cliënt. Humor, non verbale communicatie, hartcontact en muzikaliteit zijn belangrijke gereedschappen van de contactclown. Hierdoor kan hij op een diepere laag communiceren met onze kwetsbare medemens.

Wie ben ik
Ik zal me even aan u voorstellen. Ik ben Laura van de Kraats en ik werk als verzorgende op de afdeling Kastanjehof. In mei begin ik aan de opleiding contactclown bij Esterella clownsopleiding in Zeist. Toen mij door de teamleider werd gevraagd waar ik energie en werkgeluk van krijg ben ik gaan nadenken welke opleiding bij mij past om daar aan te voldoen. Dit sluit ook goed aan bij het kader Samen voor elkaar in 4 ambities waar wij als organisatie aan werken. Dus een tevreden  cliënt, een tevreden medewerker, blijvend leren en verbeteren  en respect voor de omgeving .

Ontspanning en een glimlach  
Na de opleiding VIG ben ik als verzorgende aan de slag gegaan en zie ik dagelijks hoe mensen met dementie in hun eigen wereld leven en er moeilijk contact met hen te maken is.
Dit wil ik graag doorbreken door als zorgclown aan de slag te gaan, dit in combinatie met mijn huidige werk. Een rode neus en kleren in alle kleuren van de regenboog; een Zorgclown draagt letterlijk bij aan een leven met kleur. Met humor, onbevangenheid en zachte aandacht breek  ik het ijs. Ook bij mensen die door zware dementie in zichzelf gekeerd zijn. Een Zorgclown zorgt voor een moment van ontspanning en een spontane glimlach.
U  zult Clown Lobke binnenkort aantreffen bij uw familielid en ik zal in mijn  rol als clown Lobke blijven, ook naar u toe! Ik zal dit met veel respect doen, met als doel een glimlach te toveren op het gezicht van de mens.