Naar hoofdinhoud

Hospice De Wingerd ontvangt cheque Mont Ventoux

Hospice De Wingerd van Zorggroep Charim ontving een cheque van 5.000 euro uit handen van familie Hoogendoorn uit Amerongen. Namens de Stichting Mont Ventoux overhandigde Henk Hoogendoorn de cheque aan Peter Kits, voorzitter van Stichting vrienden van Hospice De Wingerd.

De hospice is erg blij met de betrokkenheid van de familie Hoogendoorn. Lily Kerkhof, locatiemanager van Hospice De Wingerd, vertelt: “Om dit werk te kunnen blijven doen, zijn we afhankelijk van giften. We bieden High Care Zorg palliatieve terminale zorg aan mensen met een korte levensverwachting. Er is ook volop aandacht voor de naasten van de cliënt.”

De Stichting Mont Ventoux is een georganiseerd evenement waarbij de Mont Ventoux zowel per fiets, wandelend of hardlopend bedwongen kan worden. De familie Hoogendoorn legt de tocht van 21 kilometer af per fiets en heeft veel sponsors geworven, onder meer door het organiseren van activiteiten.

Drijfveer
De opbrengsten van het evenement  gaan voor 60% naar het KWF en voor 40% naar een lokaal doel. De familie Hoogendoorn koos ervoor om dit aan Hospice De Wingerd te schenken, een kleinschalig hospice binnen Amerongen dat ze een warm hart toedragen. De grote drijfveer van dit gezin is dat de moeder al 10 jaar lijdt aan kanker. Het kan gebeuren dat het gezin uiteindelijk gebruik zal maken van de zorg in hospice De Wingerd.

Nieuwe plannen
De Stichting Mont Ventoux wordt jaarlijks georganiseerd. Volgend jaar doet de familie Hoogendoorn opnieuw mee. Ze hopen een grotere groep samen te stellen. Wilt u meer weten over de activiteiten van Stichting Mont Ventoux of de familie Hoogendoorn? Ga naar www.grootverzettegenkanker.nl of volg de familie via Facebook: team De Wingerd.