Naar hoofdinhoud

Charim viert 10-jarig bestaan met dankdienst

Vanwege het 10-jarig bestaan van Zorggroep Charim werd maandagavond 4 februari een dankdienst gehouden in Wijkkerk Aller Erf te Veenendaal. De dienst had als thema: 'Danken voor Gods trouw: de generaties door'.

Op 31 december 2008 ontstond Zorggroep Charim uit een fusie tussen Intrazorgplus in Veenendaal en Zeisterwoude in Zeist. In 2019 bestaat de zorggroep dus 10 jaar! Dit vierde zij met een dankdienst, een feestelijke avond waar ruim 150 medewerkers, cliënten en vrijwilligers aanwezig waren.

Generatie op generatie
Centraal in de dienst stond Psalm 100, een lied van dankbaarheid aan God. Verder werd er stilgestaan bij de toekomst en hoe God generatie op generatie inschakelt om Hem te dienen en onze medemensen, ook binnen Charim. Tien jaar is dan nog maar het begin!

Dankbaar
Henk Prins, voorzitter van de Raad van Bestuur van Charim memoreerde dat het goed gaat met Charim. Hij ziet een ‘lijn omhoog’ in de ontwikkelingen. In zijn toespraak toonde hij zijn dankbaarheid voor de christelijke zorg die de Charim-medewerkers bieden: ’Als ik over 10 jaar met mijn kleinkinderen langs een Charim-locatie loop, wil ik ze vertellen: Hier worden mensen geholpen. Hier zijn ze tevreden. Hier werken aardige mensen, die begrijpen wat nodig is. Hier wonen ze prachtig en hier hebben ze lekker te eten. Maar ook: Hier is aandacht voor meer dan dat. Er is ook aandacht voor de grote vragen van het leven. Dát is zorg die verder gaat. Zorg omhoog, omdat God voor ons zorgt.’