Naar hoofdinhoud

Charim start met 340 vaccinaties door 7 mobiele teams

Vandaag, 2 februari, zijn er vanaf locatie De Meent van Zorggroep Charim zeven mobiele teams op pad gegaan om een start te maken met het vaccineren van de cliënten van Charim. Op deze wijze worden in één dag bijna alle cliënten die onder de verpleeghuiszorg vallen gevaccineerd.

Vanochtend in alle vroegte stonden de vier mobiele teams paraat. Ze zijn om 8:30 uur vertrokken naar de verschillende Charim-locaties. Met in totaal 340 vaccins hopen zij alle cliënten die onder de verpleeghuiszorg vallen te voorzien van de eerste vaccinatie met het Pfizervaccin. De mobiele teams, bestaande uit onder meer verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten en specialisten Ouderengeneeskunde, gaan de locaties af en nemen het hele vaccinatieproces – inclusief registratie en administratie – voor hun rekening, zodat de zorg zo min mogelijk belast wordt.

Beppie van de Bovekamp (foto rechts), projectleider van de vaccinatieteams zegt: “We hopen dat dit een mooie eerste stap is naar het opheffen van de beperkingen voor de bewoners  en dat weer iedereen tegelijk op bezoek kan komen.” Ze vult aan: “Het is ook wel spannend omdat je toch te maken hebt met hele kwetsbare ouderen die gevaccineerd worden. Dit hele vaccinatieprogramma  moesten we in drie weken opzetten waar we normaal veel langer de tijd voor hebben. Er zijn 27 mensen actief in de zeven teams, mede ook omdat de vaccinaties nog op locatie samengesteld moeten worden. Dus ja, ik zal pas vanavond rustig op de bank zitten als ik zeker weet dat alles goed is gegaan.”

Verpleegkundig specialist Wilma plaatst een vaccin bij mevrouw Bouman (104) om te voorkomen dat ze besmet wordt. Zorggroep Charim stuurde vandaag 7 teams op pad om al haar bewoners met verpleeghuiszorg te voorzien van een vaccinatie.