Naar hoofdinhoud

Charim-arts promoveert op behandeling dikke darm

Mark Broekman, specialist ouderengeneeskunde in opleiding bij Zorggroep Charim, promoveerde dinsdag 15 mei aan de Radboud Universiteit in Nijmegen op de bijwerkingen van de behandeling tegen dikke darmontsteking.

Chronische dikke darmontsteking ontstaat bij jong volwassenen. Artsen proberen de ontsteking onder controle krijgen door medicatie of operatie, maar het is een uitdaging om de juiste balans te vinden in de behandeling. Met het onderzoek van Broekman heeft een arts de beschikking over meer informatie waar hij of zij op moet letten bij het bestrijden van de bijwerkingen.

Specialist ouderengeneeskunde
Mark Broekman (1985) behaalde in 2010 zijn artsendiploma aan de Universiteit Utrecht. Zijn promotieonderzoek voerde hij uit op de afdeling Maag-, Darm- en Leverziekten van het Radboudumc, binnen het Radboud Institute for Molecular Life Sciences. In 2018 is hij gestart met de opleiding tot Specialist Ouderengeneeskunde. Broekman werkt bij Zorggroep Charim, een christelijke ouderenzorgorganisatie met 15 locaties in de regio’s Zeist en Veenendaal.