Naar hoofdinhoud

Cliënten De Meent verrast met braintrainer

Cliënten en vrijwilligers van De Meent in Veenendaal werden onlangs verrast met een braintrainer. Dit apparaat stimuleert het denkvermogen en het geheugen van ouderen en mensen met beginnende dementie. Ouderen die samen met vrijwilligers, mantelzorgers en medewerkers met de braintrainer werken, houden meer aansluiting bij het hier-en-nu.

Onder grote belangstelling van cliënten, familie, vrijwilligers en medewerkers onthulde Mariëtte Foppen, wijk/locatiemanager De Meent en D’n Aok van Zorggroep Charim, met behulp van twee cliënten de braintrainer. Activiteitencoördinator Gerlinde toonde de werking en mogelijkheden aan de aanwezigen. Op verschillende niveaus kunnen quizzen en spellen gespeeld worden. De beelden en vragen worden op een groot scherm geprojecteerd.

De braintrainer is een onderdeel van het project Wereldpoort, een programma van Zorggroep Charim dat ervoor zorgt dat cliënten gebruik kunnen maken van digitale hulpmiddelen. De gelden voor de braintrainer zijn bijeengebracht tijdens een grote braderie in De Meent.