Naar hoofdinhoud

Boogh maakt doopschaal voor De Meent

Veenendaal – Op woensdag 26 september vond er in verpleeghuis De Meent van Zorggroep Charim een bijzondere gebeurtenis plaats. Aan de geestelijk verzorgers van De Meent werd een doopschaal overhandigd, die geheel met de hand gemaakt is op het activiteitencentrum van Boogh Veenendaal.

Kundig vervaardigde André, cliënt van Boogh, een prachtige nieuwe schaal met daarin de symbolen van geloof, hoop en liefde. ‘De doop staat voor een nieuw begin’, zo benadrukte Baukje Breur, begeleidster van Boogh. Voor God, die steeds weer opnieuw met mensen begint. Ook in De Meent zijn er door de jaren heen bewoners gedoopt. ‘De schaal is net zo vergankelijk als wij mensen’, zo stelde kunstenaar André’, ‘maar het gaat om de inhoud’. Om het water dat de genade en trouw van God symboliseert, ook in een verpleeghuis.

Mooie plek
De geestelijk verzorgers van De Meent zijn dankbaar voor de fijne samenwerking met Boogh, en zij zullen de doopschaal een mooie plek geven in de vernieuwde kerkzaal van De Meent.
Boogh Veenendaal biedt begeleiding en behandeling aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel, aan mensen met een lichamelijke beperking of chronische ziekte.