Naar hoofdinhoud

Bewoners De Meent verrast met een Qwiek.up

Bewoners en vrijwilligers werden op 3 augustus verrast door de schenking van een Qwiek.up. Dit apparaat wordt ingezet om belevings- en bewegingsgerichte zorg  te bieden door middel van projectiebeelden.  Peter Diemer van de Stichting Vrienden van De Meent  en D’n Aok en Christian Onderstal en Christiaan van Hardeveld van de Tafelronde 92 overhandigden de Qwiek.up in een feestelijke bijeenkomst in De Binnentuin van De Meent. De Vriendenstichting en Tafelronde 92 vervullen hiermee een wens van vele bewoners van De Meent.

De Qwiek.up is een compact apparaat waarmee in elke gewenste ruimte diverse beelden op de muur of het plafond geprojecteerd kunnen worden. Dit kunnen beelden zijn van natuur, een stad of van een mooie muziekfilm. Medewerkers en vrijwilligers kunnen hiermee een stukje wereld van buiten naar binnen halen naar de bewoners in het verpleeghuis. Door dit in de huiskamer of eigen slaapkamer van de bewoner  te realiseren, geeft dit ontspanning en rust aan bewoners.

 De aanschaf van de Qwiek.up is mogelijk gemaakt door een mooie donatie van de Tafelronde 92 te Veenendaal en een flinke bijdrage van de Stichting Vrienden van de Meent en D’n Aok.