Naar hoofdinhoud

Bewoners De Meent verrast met een Praxtour

Op 26 januari is de officiële ingebruikname van de Praxtour gevierd in de Oefenzaal Fysiotherapie van De Meent. Fysiotherapeuten Monique en Carla gaven samen met enkele bewoners een demonstratie. De heer Van Dijk reed de Airolo in de Nufenenpas. Op de foto ziet u hem de finish halen. Wijk/locatiemanager Mariëtte Foppen overhandigde hem een vlag, waarmee de Praxtour de officiële ingebruikname een feit was.

Mevrouw Wels, onze honderdjarige bewoner, fietste over de Rijndijk richting Arnhem en meneer Henzen reed door Amsterdam. Fietsen is een regelmatig onderdeel van revalidatietrajecten en beweegstimulering, maar binnen fietsen op een hometrainer of motomed is lang niet zo leuk en motiverend als een fietstocht buitenshuis. Sinds vandaag beschikken de geriatrische revalidatiezorg en locatie De Meent daarom over de praxtour.

Praxtour is virtueel fietsen met een beeldscherm die voor een hometrainer of motomed wordt geplaatst. Op het beeldscherm wordt een routefilm getoond waardoor de cliënt het gevoel krijgt buiten te fietsen. De ervaring van buiten fietsen wordt hiermee zo dicht mogelijk benaderd wat leidt tot meer plezier en een hogere therapietrouw.

Momenteel beschikken we over 15 verschillende routes waaronder Utrecht, Amsterdam, Amersfoort, de Utrechtse Heuvelrug en een aantal routes in het buitenland. Omdat veel van onze cliënten uit Veenendaal komen, hier zijn opgegroeid, maar vaak niet meer in staat zijn om buiten te komen willen we een route laten opnemen langs de herkenbare punten in de buurt.

De aanschaf van de Praxtour is mede mogelijk gemaakt door een donatie van Stichting Vrienden van De Meent.