Naar hoofdinhoud

Bewoners Amandelhof genieten van Pianoconcert

Genieten! Bewoners en belangstellenden luisterden afgelopen donderdagmiddag in locatie Amandelhof naar het maandelijkse pianoconcert in De Kapel.

Soms heb je een dag waarbij alles op z’n plaats valt. Buiten schijnt de zon uitbundig. Bewoners van Amandelhof  genieten van het heerlijke weer. Bij binnenkomst in Amandelhof klinken de vrolijke tonen van pianomuziek. Vandaag is het weer zover: het maandelijkse pianoconcert in De Kapel. Pianist Wouter Harbers is alvast aan het inspelen met Marriage d'amour van Paul de Senneville.

Lentelied
Om drie uur hebben ongeveer dertig bewoners hun plaats ingenomen. De pianist laat zich, bij het kiezen van de stukken, leiden door de sfeer. Terwijl de bomen voor De Kapel het eerste groen laten zien, klinkt het vrolijke Frühlingslied van Mendelsohn. Ook wel lentelied genoemd. Toepasselijker kan niet. ‘Je hoort als het ware de vogels fluiten en de vlinders fladderen’ aldus de pianist. Op gepassioneerde en humorvolle wijze vertelt hij over de interessante weetjes van de stukken die hij speelt..

De kracht van muziek
Elke maand (voor zover mogelijk) organiseert het WelzijnsPalet van Amandelhof een pianoconcert met Harbers als vaste pianist. ‘Muziek raakt’ aldus een medewerker van het Welzijnspalet ‘je ziet mensen meedeinen, genieten, soms ook met een traan. Muziek, kinderen en dieren raken altijd. Zelfs als mensen te maken krijgen met minder bewustzijn. Daarom is dit voor iedereen zo mooi.’

Dat de bewoners genieten is overduidelijk. Na elk stuk volgt er een warm applaus. We kijken uit naar het volgende concert!

Wouter Harbers speelt Salut d'amour van Elgar.