Naar hoofdinhoud

Bekende christelijke artiesten geven balkonconcert

Afgelopen vrijdag klonk er inspirerende muziek uit de binnentuin van ‘De Engelenburgh’ en ‘Charim Revalidatie, twee locaties van Zorggroep Charim in Veenendaal. De bekende christelijke artiesten Kees Kraayenoord, Ralph van Manen en Joke Buis boden de ouderen een balkonconcert aan, om hen een hart onder de riem te steken.

Liederen van hoop
’In deze bijzondere en bizarre tijd, waarin veel mensen aan huis gekluisterd zijn en zelfs geen familie op bezoek mag komen, willen we elkaar toch ontmoeten en elkaar bemoedigen door samen liederen vol van hoop te zingen’, stellen Kees, Ralph en Joke.

Saamhorigheid
Het concert werd enorm gewaardeerd door de ouderen. Ze konden vanuit het balkon of achter het raam meezingen, terwijl de artiesten met een gitaar en keyboard op het terras stonden. Ze zongen liederen zoals ‘Groot is uw trouw, o Heer’, ‘Abba Vader’ en ‘Samen in de naam van Jezus’. Dat zorgde ook voor saamhorigheid onder de medewerkers van Charim, die zich in de coronacrisis extra inzetten om de sociale isolatie van ouderen tegen te gaan.

Filmpje
Het balkonconcert werd vastgelegd in een prachtig item voor het nieuwe YouTube programma 'Presence'. Je kunt het filmpje bekijken via de link hieronder. Het begint na de eerste 4 minuten van het programma.