Naar hoofdinhoud

‘Nieuwbouw 't Boveneind’

't Boveneind wordt in de loop van 2020 en 2023 verbouwd tot een moderne woon-en zorglocatie voor ouderen. Het wordt een nieuwe locatie met ruimere appartementen en moderne voorzieningen in een groene, parkachtige omgeving.

In de twee nieuwe gebouwen staat ontmoeting centraal. Naast een grote ontmoetingsruimte annex restaurant worden er ook verspreid over het complex verschillende kleinere ontmoetingsruimtes gemaakt. Ook krijgen de bewoners grotere woningen met een aparte slaapkamer. In totaal zijn er straks 104 woningen verdeeld over twee nieuwe gebouwen. 

 

Planning

De bouw is op 13 juli 2020 gestart en zal enige jaren duren. Naar verwachting wordt de eerste fase in het najaar van 2021 opgeleverd, waarna het huidige pand wordt gesloopt en de tweede fase wordt opgestart. De totale nieuwbouw zal in 2023 gereed zijn. U kunt de ontwikkelingen volgen op de pagina 'Het laatste nieuws over de nieuwbouw'.

Hoe beperken we de overlast?

Tijdens de bouwwerkzaamheden proberen we de overlast voor de bewoners zo veel mogelijk te beperken. Zo hebben we ervoor gekozen niet te heien: de fundering wordt ‘ingedraaid’. Dit zorgt voor flink minder geluidsoverlast. Ook scheiden we het bouwverkeer van het normale verkeer door een aparte bouwweg aan te leggen vanaf de Kleine Beer.

Tijdelijke huisvesting

Tijdelijke huisvesting tijdens de nieuwbouw proberen we zo min mogelijk voor te laten komen. Het project start dan ook met het bouwen en opleveren van een groot deel van de nieuwe woningen. Pas na verhuizing naar dit nieuwe pand wordt het huidige pand van ’t Boveneind gesloopt. Daarna wordt in de tweede fase van het project het tweede deel van de woningen opgeleverd. Als laatste verhuizen de bewoners van Dragonder. Op deze manier zorgen we ervoor dat de meeste bewoners zonder tijdelijke huisvesting direct naar hun nieuwe woning kunnen verhuizen.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de nieuwbouw van ‘t Boveneind? Bel ons dan of stuur ons een e-mail. U vindt de contactgegevens rechts op deze pagina (onderaan op mobiele devices).