Naar hoofdinhoud

Reliëf kiest Henk Prins als voorzitter

Henk Prins, voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Charim in Veenendaal, is op de onlangs gehouden algemene ledenvergadering van Reliëf, de christelijke vereniging van zorgaanbieders, verkozen tot voorzitter. Hij volgt Emile Lohman op, die zeven jaar voorzitter was.

Sinds juni 2017 is Henk Prins (61) bestuurslid van de vereniging die zich sterk maakt voor het bevorderen van menslievende zorg in Nederland. Reliëf, die ruim 100 instellingen en 150 individuele leden telt, ondersteunt ziekenhuizen, ouderenzorginstellingen en gehandicaptenorganisaties rond de thema's menslievende zorg, zingeving en ethiek.

Beweging en Academie
Henk Prins vindt het belangrijk dat christelijke zorgaanbieders hun waarden en geloof vorm geven in de dagelijkse zorg aan mensen. Prins: ‘Reliëf helpt daarbij met de Reliëf Beweging en de Reliëf Academie. Door onder meer congressen, bijeenkomsten, communities en boeken stimuleert de Beweging zorgprofessionals om menslievende zorg te geven. De Reliëf Academie ondersteunt leden en niet-leden met onder meer scholing, training, adviezen, coaching en supervisie.’ De nieuwe voorzitter wil aan deze activiteiten een krachtige impuls geven.

Lange staat van dienst
Henk Prins heeft een lange staat van dienst in ziekenhuis- en ouderenzorg. Begonnen als ziekenhuisverpleegkundige voerde hij later de directie van diverse verpleeghuizen. Van 2002 tot 2013 was hij lid van de Raad van Bestuur van ’s Heeren Loo Zorggroep, die zich richt op gehandicaptenzorg. In 2013 keerde hij terug naar de ouderenzorg als voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep Charim, een grote christelijke ouderenzorgaanbieder met 15 locaties in de regio’s Zeist en Veenendaal.