Naar hoofdinhoud

Leerlingen CSV maken belevenisbord voor cliënten De Meent

Op de website van Rijnpost verscheen het volgende bericht:  

"Veenendaal - Wat begon met een oproep op Facebook kwam tot een fijne samenwerking tussen locatie De Meent van Zorggroep Charim en de Christelijke Scholengemeenschap Veenendaal (CSV). 

Op afdeling de Eikenlaan van deze locatie was er vraag naar een belevingsbord. Deze woongroep die bestaat uit acht ouderen met dementie. Om hun dagelijkse activiteiten en beweging in gang te houden kwam het idee voor een belevingsbord. Daniel Kievit en Tim Speijer hebben zich ingezet om dit project te laten slagen en dat is tot grote vreugde van de afdeling gelukt. 

Daniel en Tim hebben het afgelopen twee jaar het vak techniek en natuurkunde gevolgd. Omdat ze wel wat uitdaging konden gebruiken kregen ze de opdracht op het belevingsbord te maken. 

Prikkelen 
De jongens hebben goed nagedacht wat de bewoners kon prikkelen. Bijvoorbeeld een spiegel, een telefoon en een bakje met losse papiertjes maar ook een bel en lichtknoppen en een heuse kraan is hierin verwerkt.

Een woordvoerder van de CSV laat weten: 'Het is ontzettend fijn dat deze jonge doelgroep zich willen inzetten voor de welzijn van onze ouderen. Zorggroep Charim is de CSV ontzettend dankbaar en hopen in de toekomst nog meer mooie projecten samen te kunnen opzetten.'"

Bron: Rijnpost
Foto: Laura van de Kraats