Naar hoofdinhoud

Eerste paal in de grond voor ‘t Boveneind in Veenendaal

Op 13 juli is het startschot gegeven voor de nieuwbouw van ’t Boveneind in Veenendaal en ging de eerste paal de grond in. Zorggroep Charim en Van Wijnen zijn verheugd over het project. Zij ontwikkelen een moderne woon- en zorglocatie in een groene omgeving.  

Gewoon wonen

De locatie is een onderdeel van Zorggroep Charim en het uitgangspunt van Charim is ‘gewoon wonen’. Bewoners van ’t Boveneind ontvangen gepaste zorg op de locatie en wonen zo zelfstandig mogelijk, waarbij het hen gemakkelijk wordt gemaakt om hun buurtgenoten én elkaar te ontmoeten. Dit heeft geleid tot een open, groene en gastvrije gebiedsinrichting.

Manager Vastgoed Stoffel Boot van Zorggroep Charim: “Het wonen in een groene parkomgeving wordt versterkt met de vernieuwing van ’t Boveneind. We hebben de buitensfeer zoveel mogelijk verbeterd om het woonplezier van de cliënten te bevorderen. De nieuwbouw is met zijn natuurlijke kleuren een passend geheel geworden en we zien uit naar de realisatie.”

De uitvoering

De nieuwbouw is een onderdeel van de ontwikkeling van het gebied rond ’t Boveneind, waar Gemeente Veenendaal, Zorggroep Charim, Ontwikkelaar Zegers, Patrimonium Woonservice en CPO aan werken. Uit de tender voor de herontwikkeling van ’t Boveneind, zijn projectontwikkelaar en bouwbedrijf Van Wijnen met architect Mix Architectuur geselecteerd.

Projectontwikkelaar Evert Stumpel van Van Wijnen: “Het was een puzzel om met zoveel belanghebbenden een plan te ontwikkelen waar iedereen zich in kan vinden. Ik ben er trots op dat het is gelukt om niet alleen voor bewoners de kwaliteit te verbeteren, maar ook voor omwonenden. Het wordt echt een mooiere buurt.”

De werkzaamheden van de verschillende projecten zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd om de overlast voor bewoners en omwonenden te beperken. De eerste fase van ‘t Boveneind wordt opgeleverd in de zomer van 2021, het complete plan zal in het voorjaar van 2023 gereed zijn. In ‘t Boveneind worden in twee gebouwen 104 woonzorg-appartementen gerealiseerd.