Naar hoofdinhoud

Cliënten De Meent verrast met baby’s

Cliënten van locatie De Meent in Veenendaal van Zorggroep Charim werden onlangs verrast met de komst van twee reborn baby’s. De levensechte poppen Marga en Dwayne werden hartelijk ontvangen en worden nu verzorgd en vertroeteld door de bewoners. De poppen hebben een kalmerend effect. De cliënten worden actiever en vrolijker en de contacten onderling verbeteren.  

Medewerker Laura van de Kraats startte op eigen initiatief een inzamelactie voor de aanschaf van een levensechte pop. Ze vroeg collega’s, familie en vrienden geld te schenken. Binnen twee dagen had ze het geld daarvoor bij elkaar. Tot haar verrassing schonk de maakster van deze poppen, Marga van Koert, nog een reborn baby aan De Meent.

Belevingswereld van cliënten
Laura van de Kraats werkt als verzorgende op De Meent. Ze vertelt: ‘Medewerkers van alle locaties van Zorggroep Charim hebben meegedaan aan “U woont nu hier”. Dit is een cursus over dementie. Na elke module gingen we in gesprek hoe we meer aan kunnen sluiten bij de belevingswereld van onze cliënten. Toen ik een reborn baby zag, dacht ik: ‘dit hebben onze bewoners nodig’!’

Omgevingszorg
Het trainingsprogramma “U woont nu hier” benadrukt dat goede zorg aan cliënten inhoudt dat de zorgverleners rekening houden met de gewoonten van de cliënt en weet hoe de cliënt zich thuis kan voelen. Zorggroep Charim specialiseert zich organisatiebreed in deze “omgevingszorg”. De levensechte poppen sluiten goed aan bij dit gedachtengoed.