Naar hoofdinhoud

Charim campagne gebruikt ‘Altijd Welkom’ Kinga Bán

De zorg is voortdurend in beweging. Daarom is Zorggroep Charim deze week de campagne ‘Altijd Welkom’ gestart om te laten zien dat zij in al deze veranderingen meebeweegt en een warm welkom wil heten aan ouderen. De campagne wordt onder andere ondersteund door filmpjes op de muziek van het lied ‘Altijd Welkom’ van Kinga Bán (klik hier) en de nieuwste editie van het magazine Voor Elkaar van Zorggroep Charim. 

Langer thuis
Ouderen wonen steeds vaker langer thuis. Maar als dan het moment daar is dat dat niet meer kan, kunnen zij in een locatie van Charim terecht. ‘Vaak zeggen mensen in het begin dat ze geen zorg nodig hebben, dat ze het zelf wel kunnen’ zegt Suzanne Teunissen, verzorgende IG van locatie De Engelenburgh in Veenendaal. ‘Maar vaak zie je na een paar dagen dat ze die zorg toch wel nodig hebben. Er zijn ook bewoners die zich alles laten aandragen. Dat is ook weer niet de bedoeling. We stimuleren dan wel om zo veel mogelijk zelf te blijven doen, al dan niet met de hulp van familieleden. Uiteindelijk is de zorg hier niet heel anders dan thuis. Alleen zijn wij altijd in de buurt om te ondersteunen. Het belangrijkste is dat de bewoners zich welkom en op hun gemak voelen. Ze wonen hier met hun eigen spulletjes, zodat ze hun thuis kunnen creëren.’

Kwaliteitsverpleegkundigen
De complexere zorgvraag van de cliënten vraagt het nodige van de zorgmedewerkers. Daarom is Charim ook druk bezig met het werven van tientallen kwaliteitsverpleegkundigen. Ook zij zijn heel erg welkom bij Charim. Kwaliteitsverpleegkundigen zijn hbo-verpleegkundigen die voortdurend bezig zijn om de kwaliteit van de zorgverlening op de locatie te verbeteren door onder meer zorgbeleid te ontwikkelen, locatiemanagers te adviseren en collega’s te coachen. De kwaliteitsverpleegkundigen binnen Charim krijgen veel verantwoordelijkheid en vrijheid om de zorg in te richten voor cliënten met een complexere zorgvraag.  

Warm welkom
Niet alleen kwaliteitsverpleegkundigen krijgen een warm welkom. Dat geldt voor alle medewerkers. José Noorlander, verpleegkundige in locatie Dragonder, vertelt: ‘Vanaf het eerste moment dat ik hier kwam werken, was het als een warm bad en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds zo. Als er nieuwe medewerkers binnenkomen, wordt er vaak een speciale dag georganiseerd. De nieuwe medewerkers worden dan ontvangen op locatie en gaan dan mee naar de afdeling.’ Het maakt niet uit of er een wisseling is in het personeel, bewoners, teamleiders of locatiemanagers, we doen het allemaal samen.’

Het lied ‘Altijd welkom’, van de in 2019 overleden zangeres Kinga Bán, vormt de basis voor de campagne die Charim is gestart. Het lied geeft haarfijn weer waar alle 1800 Charim-medewerkers en 1200 vrijwilligers voor: Werknemer, cliënt, bezoeker of vrijwilliger: je bent ‘altijd welkom’!

 

Klik op de foto hieronder voor de nieuwste editie van het magazine "Voor Elkaar''.

Voor Elkaar - okt 2021