Naar hoofdinhoud

’t Boveneind organiseert sfeervolle wintermarkt

Vandaag is het eindelijk zover. De jaarlijkse wintermarkt van zorglocatie ’t Boveneind is weer van start gegaan. Bewoners, familieleden en mensen uit de buurt komen naar de markt. De opbrengst van de markt wordt besteed aan het organiseren van gezamenlijke activiteiten voor de bewoners van ’t Boveneind en Dragonder.

Shoppen op de markt

Richting de markt vervult de geur van oliebollen de gang. De mensen komen op de heerlijke geur af en verzamelen zich rondom de kraam. Restaurant ’t Raedthuys is omgebouwd tot marktplein waar verschillende kramen staan. Zelfgemaakte kaarten, haakstukken, bloemstukjes, sieraden en boeken. ’t Bovengoed verkoopt tweedehands kleding voor een kleine prijs. Veel bezoekers gebruiken de wintermarkt om alvast cadeautjes voor de feestdagen te kopen.

Workshops

Naast leuk shoppen kunnen bezoekers ook van alles doen. Een workshop armbandjes maken, schilderen, meedoen aan het Rad van Fortuin of een heerlijke handmassage. De kapper is ook aanwezig en een fotograaf maakt portretfoto’s.

In het restaurant komen de bezoekers gezellig samen en praten elkaar bij onder het genot van een kopje warme chocolademelk. Op de achtergrond klinkt de vrolijke muziek van de accordeonist.

Eén van de standhouders vertelt: ‘Ik sta al jaren op zulke markten. Vorige week stond ik ook op de wintermarkt van Elim en binnenkort sta ik ook op locatie De Meent. Zo kom ik steeds weer dezelfde mensen tegen, maar leer ik ook nieuwe mensen kennen. Hartstikke gezellig!’