Naar hoofdinhoud

Liefdevolle zorg die verder gaat

Ieder mens heeft dromen en verlangens. Zorggroep Charim wil deze voor ouderen helpen realiseren, met toegewijde zorg- en dienstverlening, want Charim zorgt voor lichaam, geest en ziel. We noemen dat totaalzorg: zorg die verder gaat.

7.8

Onze bewoners en cliënten beoordelen ons gemiddeld met een 7.8 op Zorgkaart Nederland.

Over 't Boveneind

Een compleet zorgaanbod, persoonlijke aandacht en een warme en levendige sfeer. Dat zijn de kenmerken die de bewoners, hun familie en mantelzorgers waarderen aan woonzorgcentrum ’t Boveneind in Veenendaal. 't Boveneind wordt in de loop van 2020 en 2023 verbouwd tot een moderne woon- en zorglocatie voor ouderen.

Meer over de nieuwbouw

Uw woning

Komt u tijdelijk of voor langere tijd in ’t Boveneind wonen? U zult zich snel bij ons thuis voelen, want ’t Boveneind staat voor gezelligheid en een levendige sfeer. Daarnaast geniet u van zorg, service en comfort binnen handbereik. 

Zorgappartmenten


Uw appartement

De zorgappartementen bestaan uit een woon- en slaapkamer, een keuken annex hal en een sanitaire ruimte met douche en wc. De appartementen voor echtparen hebben een aparte woonkamer en slaapkamer. De keuken is standaard ingericht met een keukenblok, een koelkast met vriesvak en een kookplaatje. De appartementen zijn voorzien van zelfbedienbare elektrische zonneschermen. Voor televisie, telefonie en internet zijn aansluitingen aanwezig. U kunt uw eigen telefoonnummer en abonnement behouden. De abonnements- en gesprekskosten zijn voor uw rekening.

Rolstoelvriendelijk

De gehele locatie is rolstoel- en rollatorvriendelijk, zodat u gemakkelijk overal naartoe kunt. Dat is extra fijn, als u graag onder de mensen wilt zijn. De zitjes, recreatieruimtes, overdekte terrassen en de rookruimte van de locatie nodigen uit tot contact.

Hulp bij de verhuizing

Voor hulp bij de aankleding van uw woning en uw verhuizing kunt u een beroep op Charim. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een groot aantal andere diensten die uw verblijf aangenamer maken. Van schoonmaak- en wasservice tot voordelige verzekeringen. 

Lees hier meer over het dienstenaanbod

Meer weten?

U kunt in een zorgappartement in 't Boveneind verblijven op basis van een Wlz-indicatie (vanaf ZZP 4). Heeft u vragen over wonen in een zorgappartement op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de klantenservice via 0800 0711. Onze medewerkers van de Klantenservice van Zorggroep Charim staan u graag te woord.

Naar de klantenservice

 

Somatische zorg


Zorg en ondersteuning dichtbij

Somatische (lichamelijke) verpleeghuiszorg is gericht op cliënten die fysieke zorg en ondersteuning nodig hebben. Als bewoner van 't Boveneind geniet u van alle zorg, service en comfort binnen handbereik. Uitgangspunt is dat u zelf mag blijven doen wat u nog zelf kunt. Onze zorg- en welzijnsmedewerkers springen bij waar en wanneer dat wenst. In geval van nood kunt u zorg en ondersteuning snel en gemakkelijk inschakelen, omdat het appartement is voorzien van een alarmsysteem. 

Zorgleefplan

Voordat u komt wonen in 't Boveneind, leggen we uw zorgindicatie, het zorgprofiel (ZP) vast. Het zorgprofiel en uw persoonlijke wensen zijn de basis voor uw zorgleefplan. Uw zorgindicatie en vooral uw persoonlijke wensen staan hierbij centraal. Twee keer per jaar bekijken we of uw zorgleefplan nog voldoende aansluit op uw zorgvraag.

Meer weten?

Heeft u vragen over de mogelijkheden op basis van uw persoonlijke situatie? Bel dan gratis naar de klantenservice via 0800 0711. Onze medewerkers van de Klantenservice van Zorggroep Charim helpen u graag op weg.

Naar de klantenservice

Psychogeriatrische zorg


Psychogeriatrische zorg (PG zorg)

We bieden naast somatische ook zorg aan cliënten met een psychogeriatrische hulpvraag die nog geen behoefte hebben aan een omgeving waarbij groepswonen centraal staat.

Deze cliënten krijgen wel begeleiding en verzorging passend bij de hulpvraag individueel of tijdens groepsactiviteiten.

Pastorale Zorg

 

Geestelijk verzorger

Aan 't Boveneind is een geestelijk verzorger verbonden. De geestelijk verzorger bezoekt u op uw eigen verzoek. Hij voert groepsgesprekken en pastorale gesprekken met de bewoners. Zo’n gesprek kan over geloofsvragen gaan, maar ook over andere thema’s, waaronder zingeving, uw levensverhaal, emoties en vragen rondom ziekte, afhankelijkheid, begeleiding rondom verlies of begeleiding bij het naderend levenseinde. Alle bewoners kunnen een beroep doen op de geestelijk verzorger: ongeacht achtergrond. Schroom dus niet om een gesprek aan te vragen.

Kerkdiensten

Op zondagmiddag bent u vanaf 14.30 uur van harte welkom bij de zondagsdienst in ons restaurant en ontmoetingscentrum ’t Raedthuys. Deze dienst gaat uit van de Protestantse Kerk in Nederland. U kunt deze kerkdienst ook vanuit uw eigen appartement volgen.

 

Locatiewijzer

 

Meer over de locatie

In de locatiewijzer staat informatie die van belang is voor het wonen op 't Boveneind. Klik op de link hieronder om hem te bekijken.

Naar de locatiewijzer

http://charim.dev1.on24.nl/media/web/files/t_Boveneind.pdf

De appartementen

Appartement

Appartement

Appartement

Appartement

Restaurant

Voorzieningen

Restaurant t Raedthuys


Een geliefde ontmoetingsplek

Restaurant ’t Raedthuys is een geliefde ontmoetingsplek. Niet alleen voor bewoners van ’t Boveneind maar ook voor ouderen uit de wijk. Naast de goede prijs-kwaliteitverhouding wordt ook de persoonlijke aandacht van de medewerkers in ons restaurant gewaardeerd. Bezoekers kunnen tijdens openingstijden natuurlijk mee-eten. U kunt hiervoor contant betalen of met pin. 

Eten en drinken

Voor uw warme maaltijd en lunchgerechten bent u tussen 11.30 en 13.30 uur van harte welkom in wijkrestaurant ’t Raedthuys. U kunt dagelijks kiezen uit verschillende menu’s met veel typisch Hollandse gerechten. Even zitten voor een kopje koffie of thee kan natuurlijk ook. Voor de kleine trek kunt u tussen 12.00 en 13.30 uur ook iets van de snackkaart bestellen. Een portie bitterballen verzorgen wij voor u tot 15.00 uur.

Zalen en catering

Heeft u iets te vieren? ’t Raedthuys verzorgt voor u de catering in een van de zalen van ’t Boveneind. Ook voor grotere bijeenkomsten kunt u de verschillende ruimtes afhuren tot maximaal 100 personen, inclusief de catering. Bediening door ons personeel is optioneel. We maken graag een offerte op maat voor u.

Welzijnsactiviteiten


WelzijnsPalet

Als bewoner van ’t Boveneind bent u met een WLZ indicatie automatisch lid van het WelzijnsPalet en kunt u kiezen uit een gevarieerd aanbod van activiteiten. Van muziek, sport & spel tot creatieve activiteiten en geheugentraining. De activiteiten worden begeleid door onze welzijnsmedewerkers en vrijwilligers en vinden plaats in de recreatieruimtes van woonzorgcentra ’t Boveneind. Daarnaast biedt het WelzijnsPalet ook individuele begeleiding aan cliënten die daar behoefte aan hebben.

Hoe weet ik wat er te doen valt?

De structurele activiteiten zijn vastgelegd in een speciaal programmaboekje. Voor overige activeiten kijkt u in de maandelijkse nieuwsbrief van de locatie. Ook op de publicatieborden leest u meer over de activiteiten.

Familie en vrienden

Uniek aan het WelzijnsPalet is dat ook familieleden, vrienden, bezoekers en wijkbewoners kunnen deelnemen. Dit kan via een strippenkaart waarbij elke activiteit apart afgestempeld wordt. De strippenkaarten zijn te koop in het winkeltje van ’t Boveneind. 

Meer over het WelzijnsPalet

 

Boodschappen doen


Het winkeltje

Woont u in een zorgappartement, dan kunt u zelf uw broodmaaltijden verzorgen. In het winkeltje op de begane grond kunt u dagelijks uw boodschappen doen. Naast brood, fruit, zuivel en beleg vindt u er onder andere koekjes, drogisterijartikelen, kaarten, postzegels en schoonmaakmiddelen. Op het bord bij de winkel leest u meer over de openingstijden en aanbiedingen van de week. Bent u niet in staat om zelf de boodschappen te doen in de winkel, dan doen de vrijwilligers of de zorgmedewerkers dat graag voor u.

Kapsalon


Kapsalon

De kapsalon is iedere woensdag geopend. Bij de receptie kunt u een afspraak maken. 

Bibliotheek

 

Lezen

U vindt de bibliotheek op de begane grond. Elke maandagochtend en woensdagmiddag kunt u boeken ruilen. Ook gesproken boeken of groot letterboeken zijn verkrijgbaar.

Wandelen in de tuin


Omringd door groen

Woonzorgcentrum ’t Boveneind is omringd door groen en heeft een mooie tuin. Hier vindt u bijvoorbeeld allerlei fruit en kruiden die u voor eigen gebruik mag plukken. Natuurlijk zorgen wij voor de nodige informatie over de bomen, bloemen en planten die in onze tuin te zien, te voelen en te ruiken zijn.  

Cliëntenraad

Binnen ’t Boveneind en Dragonder worden uw belangen als bewoner behartigd door de cliëntenraad. Het gaat in de raad over een aantal onderwerpen die te maken hebben met uw verblijf in ons woonzorgcentrum.

 

Lees meer

Contact

Wilt u meer weten over wonen, zorg, welzijn of services bij 't Boveneind? Aarzel dan niet om uw vragen te stellen, wij helpen u graag de juiste antwoorden te vinden. Leven doen we samen, dáárom helpen we u graag! Bel de klantenservice 0800 0711.

Lees meer

Terug naar boven