img

Charim organiseert grote Open Dag op 17 maart 2018

Kruip in een pak waarin je ervaart hoe het is om 90 jaar te zijn. Doe mee met de rolstoelenrace en laat je vervoeren in een tillift. Je kunt het beleven in De Engelenburgh op zaterdag 17 maart 2018 tijdens de Open Dag van Zorggroep Charim. Bezoekers zijn welkom van 10.00-14.00 uur aan de Kerkewijk 77 in Veenendaal. Aanmelden voor de Open Dag is niet nodig.

De Open Dag is tijdens de nationale Week van Zorg en Welzijn van 12 t/m 17 maart. ‘Veel mensen kennen een woonzorgcentum van een bezoek aan een opa, oma, vader of moeder’, zegt Jenne Marie van Dijk, locatiemanager van De Engelenburgh. ‘Op de Open Dag geven we bezoekers een kijkje achter de schermen. Er is een proeverij in het restaurant met een voedingsreis door de tijd. Je kunt snoezelen, een massagestoel proberen, meedoen met spelletjes en knutselen met bewoners. Ook kun je ervaren hoe het is om dement te zijn via een virtual reality bril. Oefenen met bloedprikken (op een pop) en meedoen aan prijsvragen en een fotowedstrijd is ook mogelijk.’

Beleefdag
De werkgroep die de Open Dag voorbereidt, richt zich met het programma van de Open Dag op alle Veenendalers. Jenne Marie: ‘Het wordt een echte beleefdag, met activiteiten voor het hele gezin. Buiten kun je een ritje maken met de duofiets, terwijl je kinderen zich uitleven op het springkussen. Binnen fietsen kan ook: bij de afdeling Revalidatie krijg je een indoor fietsbeleving. Er is voor elk wat wils. Iedereen is van harte uitgenodigd.’

Workshop dementie  (inschrijven verplicht)
Speciaal voor mensen die meer willen weten over goed omgaan met dementie, worden er tijdens de Open Dag om 10.30 en om 13.00 uur workshops gegeven door ‘Samen dementievriendelijk’, een landelijke organisatie die zich inzet voor een dementievriendelijk Nederland. Inschrijven voor deze gratis workshop kan online via dit formulier of bel naar 0800 0711 om uw inschrijving telefonisch te regelen.

Programma
Meer informatie over de Open Dag? Klik hier. U kunt op onze website vooraf een programma aanvragen. Het programma krijgt u ook uitgereikt op de Open Dag bij de ingang.