Naar hoofdinhoud

‘De nutsvoorzieningen’

Veenendaal - 20 mei 2021

De nieuwbouw van 't Boveneind is nog in volle gang en loopt voorspoedig. De bouwers zijn momenteel bezig met de voorbereidingen voor de aanleg van de nutsvoorzieningen: water, licht en elektriciteit. Daarmee komt de oplevering steeds een stukje dichterbij. 
 
De verwachting is dat het eerste gebouw net na de zomer van 2021 gereed is. Daarom zijn de medewerkers van 't Boveneind reeds gestart met het opruimen van de oude locatie, ter voorbereiding op de verhuizing. Met de toekomstige bewoners van 't Boveneind worden intussen gesprekken gevoerd over hun persoonlijke woonwensen en de praktische zaken die bij de verhuizing komen kijken, zodat ze weten wat ze in de komende tijd kunnen verwachten.  
 
Het al een poosje lastig om een parkeerplek te vinden rondom de locaties, omdat er meerdere bouwers actief zijn in het gebied. De verwachting is dat de overlast na de zomer zal afnemen, omdat het merendeel van de bouwprojecten in de zomer wordt opgeleverd. Daarnaast wordt het nieuwe parkeerterrein aan de zijde van de Prins Bernhardlaan in het najaar ingericht.  
 
Na de oplevering van het eerste gebouw in september, starten de bouwers in oktober 2021 met de sloop van de oude woon- en zorglocatie. De tweede bouwfase start in 2022 en de complete nieuwbouw van 't Boveneind zal in het voorjaar van 2023 gereed zijn. 

Impressie van de bouw
Bekijk de gallerij hieronder voor een impressie van de bouw.