Naar hoofdinhoud

Mondzorg

Een goede mondhygiëne kan lichamelijke problemen voorkomen. Een gezonde en frisse mond helpt bij het nuttigen van de maaltijd. Als kauwen mogelijk blijft dankzij goede mondzorg, is dat eveneens goed voor het denkvermogen en het geheugen. Dit komt doordat kauwen de doorbloeding van de hersenen stimuleert. Daarnaast maakt een frisse en gezonde mond het mogelijk om op een plezierige manier dichtbij andere mensen te kunnen zijn. Iedereen wil onbezorgd kunnen praten en lachen. 

Mondzorg op locatie
Daarom vinden we de mondzorg voor onze cliënten heel belangrijk. Onze cliënten zijn echter niet allemaal in staat om zelf naar de tandarts te gaan. We bieden daarom mondzorg op de locaties. Zo kan elke cliënt regelmatig een behandeling krijgen van een tandarts, mondhygiënist en/of een tandprotheticus. Bij opname krijgt u alle informatie over de mondzorg van Charim.

Voor mondzorg werken we samen met Omnios, een ambulante mondzorgdienst die de cliënten van Charim in de eigen vertrouwde omgeving voorziet van verantwoorde, structurele mondzorg.

Wilt u bij ons komen wonen en heeft u nu al vragen over mondzorg? Neem dan contact op met onze klantenservice, tel. 0800 0711.  

Noot:
Bent u cliënt met een WLZ-indicatie (met behandeling) dan komt u automatisch in aanmerking voor mondzorg van mondzorgorganisatie Omnios, tenzij u dat echt niet wilt. Valt u hier niet onder, dan kunt u ook gebruikmaken van mondzorgorganisatie Omnios, alleen loopt de vergoeding hiervoor dan via uw eigen zorgverzekering.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht