Naar hoofdinhoud

Coronavirus

Update 17 november 2021

Bezoekregeling
Het Corona Kernteam van Charim heeft zich opnieuw gebogen over de bezoekersregeling.

Aangezien kinderen het coronavirus ook kunnen overdragen, heeft het kernteam vanaf heden bepaald dat bij het aantal van maximaal 4 bezoekers per dag per cliënt of cliëntenechtpaar, kinderen ook worden meegeteld. Hiermee wordt het risico op besmettingen hopelijk nog verder verkleind.

De regel is nu:
“Beperk het bezoek per cliënt of cliëntenechtpaar tot maximaal 4 personen per dag (tegelijk of apart van elkaar), inclusief kinderen.”

We danken u voor uw medewerking!


Update 21 oktober 2021

Helaas zijn wij vanaf heden weer genoodzaakt om de mondmaskerdraagplicht voor medewerkers, vrijwilligers en bezoekers in te voeren op onze locaties in Veenendaal, Rhenen en Renswoude (met uitzondering van de cliënten).
De locaties in Woudenberg en Amerongen hadden al mondmaskerdraagplicht.

Concreet betekent dit, dat we iedereen die onze locaties in de genoemde plaatsen bezoekt, vragen bij binnenkomst niet alleen de handen te desinfecteren, maar ook een mondmasker van Charim te dragen. Deze liggen bij de ingang van de locatie.

Binnen Charim neemt het aantal besmettingen met het coronavirus helaas weer toe. Dit ondanks al onze maatregelen en de vaccinaties van zowel cliënten als medewerkers.

Ook om ons heen horen we van zorginstellingen dat zij te maken hebben met een toename van besmettingen en daarom de maatregelen aanscherpen.

Instructies

Voor bezoekers geldt:

 • Geef elkaar de ruimte en houd afstand.
 • Desinfecteer uw handen voordat u een Charim-mondmasker opdoet.
 • Gebruik uitsluitend de door Charim uitgereikte mondmaskers voor maximale veiligheid.
 • Pak de elastieken van het mondmasker en doe deze achter uw oren. Let erop dat het mondmasker goed op uw gezicht aansluit en druk de neusklem aan. Heeft het mondmasker een blauwe kant, dan moet deze aan de buitenkant te zien zijn (de witte kant is de kant waartegen u ademt).
 • Draagt u een bril, zet deze dan over het mondmasker op uw neus zodat de glazen niet beslaan.
 • Draag het mondmasker maximaal 4 uur en vervang het dan.
 • Raak de buitenkant van het mondmasker niet aan. Mocht dat per ongeluk wel gebeuren, was dan uw handen goed volgens de voorschriften.
 • Desinfecteer uw handen nogmaals bij binnenkomst op het appartement.
 • Wanneer u zit, mag u het mondmasker afdoen. Pak hiervoor het mondmasker bij de elastieken beet en leg het op de kop op een tissue.
 • Wanneer u het appartement verlaat, desinfecteert u uw handen en doet u het mondmasker weer voorzichtig op door de elastieken te pakken.
 • Deponeer het gebruikte mondmasker bij vertrek uit de locatie in de daartoe bestemde afvalbak.
 • Gaat u als bezoeker met een cliënt buiten de locatie in een horecagelegenheid iets drinken? Let erop dat u en de cliënt een QR-code nodig hebben. Alle informatie hierover is te vinden op: www.CoronaCheck.nl


Verder blijft altijd gelden:

Hebt u coronagerelateerde klachten? Blijf thuis en laat u testen!

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u bellen naar: Of stuur een bericht